kolonihavebanner
Kolonihave
Salg af kolonihaver Køb af kolonihaver Indryk annonce
Skadedyr
Flagdageflag Vejret  [dmi]sol


Kolonihave info om kolonihaver, køb og salg af kolonihave

Dette er et uddrag fra www.nyttedyr.dk - © Borregaard BioPLant
Nyttedyr kan købes onnline på www.nyttedyr.dk

SOMMERFUGLELARVER

gammauglelarve Larver af forskellige sommerfugle og natsværmere kan ofte gøre stor skade i løbet af sommeren. Allerede i april/maj kan man så småt se larver i planterne, men de store angreb af kålsommerfugle, gammaugler etc. optræder oftest først i juli/august og nogle år også i september.
Larve af Gammauglen

Mange planter i drivhuset og køkkenhaven, som f.eks. kål og tomater, angribes og skaderne efter gnav på bladene er tydelige i form af store huller.

Sommerfuglelarverne har ofte samme farve som bladene og kan derfor være svære at se, men de efterlader ofte små sortekugler, som er deres ekskrementer. Gnavet i bladene kan nogle gange forveksles med gnav af snegle, men da ses ofte slimspor på bladene.

Også hække og buske kan blive angrebet af især spindemøl (larverne producere fint spind) eller af målerlarver eller viklere. Ofte ses hækken helt ribbet for alle blade.

  
Æg af kålsommerfugle på grønkål.
 
Larver af kålsommerfugle.
Symptomer

Gnav og huller i blade. Oftest ses deres ekskrementer som små sorte kugler i bladmassen. For æblevikler, ærtevikler og blommevikler gælder, at deres larver findes inde i frugten. de ligner små orm og kan være meget generende ved kraftige angreb.


Gnav af kålsommerfuglens larver.

Sommerfuglelarver angriber følgende kulturer: Tomater, Agurker, Peber, Vin, Pryplanter, Roser, Frugttræer, Hæk & buske, Jordbær, Salat, Kål, Korsblomstrede.


Kontakt os Føj til "Foretrukne" Bannerplads