kolonihavebanner
Kolonihave
Salg af kolonihaver Køb af kolonihaver Indryk annonce
Skadedyr
Flagdageflag Vejret  [dmi]sol


Kolonihave info om kolonihaver, køb og salg af kolonihave

Dette er et uddrag fra www.nyttedyr.dk - © Borregaard BioPLant
Nyttedyr kan købes onnline på www.nyttedyr.dk

ØRESNUDEBILLER

Øresnudebille_LS04_red Den mest almindelige art af øresnudebiller er væksthus-snudebillen (Otiorrhyncus sulcatus), men der kan især på udendørs arealer også forekomme en del andre arter.

Som voksen er væksthus-snudebillen 8-10 mm. lang, sort med gule pletter eller gråbrun. Den vandrer rundt om natten og gnaver på forskellige planters blade, så det ligner "billetklip" i bladkanten.
Voksen Væksthus-øresnudebille

Snudebillen lægger mindst 300 æg ved de planter som larven ynder. Billen kan ikke flyve. Det er dog ikke den voksne snudebille, der er problemet, men dens larve, der er hvid med et brunt hoved og op til en cm lang (den har ingen ben).

Larven kan totalt ødelægge rødderne på rhododendron, azalea, jordbær, hortensia, mange løgplanter m.fl. Primær skade er udendørs, men også i væksthuse og udestuer har man problemet.


Larve af væksthussnudebille


Øresnudebillens livscyklus.

Symptomer

Gnav i bladranden, ofte i form af halvcirkler ("billetklip", se foto). På rødderne kan barken i rodhalsen være gnavet over, ligesom mindre rødder kan være beskadigede.

Sikkerhed for at det er øresnudebillelarver der er på spil, opnås bedst ved at rode i jorden mellem rødderne og finde larverne, og herefter behandle med nematoder.

  
Gnav af voksne biller i blade.
 
Gnav af larver på rødder.


Øresnudebiller angriber følgende kulturer: Pryplanter, Rhododendron, Jordbær.


Kontakt os Føj til "Foretrukne" Bannerplads