kolonihavebanner
Kolonihave
Salg af kolonihaver Køb af kolonihaver Indryk annonce
Skadedyr
Flagdageflag Vejret  [dmi]sol


Kolonihave info om kolonihaver, køb og salg af kolonihave

Dette er et uddrag fra www.nyttedyr.dk - © Borregaard BioPLant
Nyttedyr kan købes onnline på www.nyttedyr.dk

MELDUG

meldugrose Der findes mange forskellige arter af meldug, der kan angibes mange forskellige plantekulturer. Mest kendt er meldug i agurker, roser, stikkelsbær ('stikkelsbærdræber'), æbler og korn.

Meldug kan let forveksles med 'falsk meldug', der også angriber nogle af de samme kulturer. I roser kaldes falsk meldug også 'rosenskimmel' og i agurker og salat henholdvis agurkskimmel og salatskimmel.
Meldug i rosenknop.

Sporerne af ægte meldug spredes med vinden og spirer i tørre perioder på blade. Herefter dannes et hvid melagtigt lag på bladene som skyldes at svamoen danner nye sporer. Det er især i perioder med meget skiftende luftfugtighed og temperatur, der danner grobund for meldugangreb.

Der findes ikke godkendte biologiske midler mod meldug. Prøv at holde så konstant klima som muligt i drivhuset. Et gammelt husgeråd er at sprøjte med 'Atamon', men det vides ikke om det virker.

gråskimmel
Meldug på agurkeblade.

Meldug angriber følgende kulturer: Tomater, Agurker, Peber, Vin, Pryplanter, Roser, Hæk & buske, Jordbær, Salat, Kål, Bønner/ærter, Korsblomstrede.


Kontakt os Føj til "Foretrukne" Bannerplads