kolonihavebanner
Kolonihave
Salg af kolonihaver Køb af kolonihaver Indryk annonce
Skadedyr
Flagdageflag Vejret  [dmi]sol


Kolonihave info om kolonihaver, køb og salg af kolonihave

Dette er et uddrag fra www.nyttedyr.dk - © Borregaard BioPLant
Nyttedyr kan købes onnline på www.nyttedyr.dk

HINDBÆRBILLER

Hindbaerbille "Hindbærorm" er er egentlig larven af Hindbærbillen. Larven kan findes i hindbær, brombær o.a. bær. Den voksne bille er ca. 4 mm lang, mørkebrun eller næsten sort.

Den overvintrer som voksen, og kommer først frem om foråret på det tidspunkt, hvor blomsterknopperne på hindbærrene ses.
Voksen hindbærbille

Den søger straks ind i knopperne, hvor den spiser af støvdragere og griffel inde i knoppen. Billen kan også spise af bladene og kan i det hele taget nå at få lavet stor skade på hindbærplanten, inden denne når at sætte bærrene.

Også i frugttræernes blomster kan hindbærbillen gør stor skade, så denne bille er værd at lægge mærke til.

Æggene bliver lagt i blomsterne, og der lægges normalt ét æg i hver blomst. Efter 1-2 uger klækker larven, der straks begynder at gnave i blomsterbunden, og ved plukning af hindbærrene kan man tit få larverne med i skålen. Sent på sommeren eller hen på efteråret forlader larverne frugterne. De kravler ned i jorden, hvor de spinder sig ind i en kokon, som de forpupper sig indeni. Normalt vil den voksne bille klække fra puppen om efteråret, men enkelte larver kan dog ligge over til næste år.

Der findes endnu ikke biologiske midler til hobbyavlere.

Hindbærbiller angriber følgende kulturer: Hæk & buske.


Kontakt os Føj til "Foretrukne" Bannerplads